• BOZAR volgt geen trends, de trends onstaan er. Zoals tijdens het BOZAR ELECTRONICAL FESTIVAL, dat nu al voor de derde keer gehouden wordt!

  En voor de goede orde: het is niet omdat er ‘festival’ in de naam staat, dat dit een festival in de klassieke zin van het woord is. Integendeel zelfs. Hier komen geeks én kunstenaars aan hun trekken en zijn Tomorrowland- en Rock Werchter-taferelen een ver-van-mijn-bedshow. BEAF is een uniek evenement in ons land. Drie dagen en twee nachten staat alles in het teken van elektronische cultuur. Denk aan muziek, installaties, performances en workshops. Op het Brusselse festival ontdek je binnenkort enkele van de meest toonaangevende jonge kunstenaars van dit moment. En dat allemaal in de geweldige setting van de Bozar, wat wil je nog meer?

  Dit jaar staan Mondkopf, Fuck Buttons en Nils Frahm alvast op de affiche. Zij zullen het muzikale luik voor hun rekening nemen.

  Quayola verdedigt ter plaatse de kleuren van de visuele kunsten. Deze Londenaar zoekt de dialoog op tussen de werkelijkheid en de kunstmatige wereld, tussen figuratieve en abstracte kunst en tussen oude en nieuwe kunststromingen.

  De Belgische architect Luc Deleu, die containers ombouwt tot gigantische kunstwerken, zal eveneens enkele surrealistische installaties tonen.

  Rest nog de vraag in welke mate wetenschap, onderzoek en kunst complementair kunnen zijn. Wat denk je zelf? Hoe dan ook zal dit thema ter plaatse aangesneden worden tijdens een aparte conferentie, onder impuls van de Europese Commissie.

  Drie dagen intense elektronische kunst opsnuiven in de majestueuze setting van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel #whatdidyouexpect

  Praktisch:
  Van donderdag 25 tot zaterdag 27 september
  18€ per dag, 30€ voor de drie dagen samen
  Bozar, Ravensteinstraat 23
  1000 Brussel
  www.bozar.be